Hvorfor trenger du Nødpakka?

Vi er heldige vi som bor her til lands. Her er hverdagen trygg og stabil, og vi er vant til at ting fungerer som det skal. Livet i Norge er imidlertidig helt avhengig av blant annet strøm, internett og rennende vann i krana. Dette er vår største sårbarhet!

Har du tenkt på hva du gjør dersom strømmen går, mobilnettet er nede, vannet er borte eller butikkene er tomme for varer..?

Slik verden ser ut i dag finnes det mange grunner til å forberede seg i tilfelle noe skulle skje. Vi har stadig mer ekstremvær som lett kan føre til at vei, vann, strøm og internett blir borte. I tillegg er samfunnet utsatt for flere typer trusler i dag enn for bare få år siden. Cyberangrep og hacking kan sette systemer ut av spill og gjøre stor skade. Rent sikkerhetspolitisk har ikke verdensbildet vært så usikkert siden den kalde krigen.

​Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap (DSB) oppfordrer alle husstander i Norge til å ruste hjemmet med det som trengs for å klare seg i 72 timer.

Nødpakka inneholder produkter som dekker de grunnleggende behov for tre til syv dager. Da er du forberedt om en krise skulle inntreffe og du har alt samlet på ett sted. Det er vel bedre å være forberedt enn å ikke være det tenker vi, og det skal ganske lite til for å gjøre den store forskjellen. Vedlagt i pakka finner du også råd og tips som kan hjelpe deg i en krisesituasjon.